Poseta iz Riminija klubu RC Niš–Centar

posted in: Vesti | 0

viseon2Rotarijanac iz RC Riccione Cattolica Dušan Jovanović bio je gost našeg kluba na poslednjem sastanku održanom 14. avgusta 2013. god. Na sastanku je dogovorena poseta ovog italijanskog kluba Nišu koja će se najverovatnije održati u maju.

Naš brat po Rotariju i veliki prijatelj mnogih članova kluba Niš-Centar, poznati slikar Dušan Jovanović bio je u poseti Nišu i našem redovnom sastanku. Kako živi i radi u Riminiju, avgust je mesec u godini koji Dušan uvek rado posveti prijateljima iz Srbije.

Na sastanku koji je protekao uz lepa italijanska i vranjska vina podsetili smo se našeg putovanja u Rimini gde su nas srdačno dočekali i gostili novi prijatelji, zahvaljujući upravo Dušanu Jovanoviću. Nakon dobrodošlice i rotarijanskih poklona, dogovoreno je uzvraćanje gostoprimstva već u maju naredne godine kada klub Riccione Cattolica planira posetu RC Beogradu zbog zajedničke akcije.

Dušan Jovanović je rekao da će ovom prilikom rado dovesti braću i sestre iz svog kluba u Niš i omogućiti im da upoznaju nišku kulturu, istoriju i ono što je najkarakterističnije na jugu – nišku hranu i merak. On je ovom prilikom najavio i posetu aktuelnog guvernera njihovog distrikta.

Predsednik RC Niš – Centar Slobodan Anić izrazio je zadovoljstvo zbog najavljene posete i obećao da će se klub pobrinuti da uzvrati gostoprimstvo. On je dodao da se nada da će to svakako ojačati prijateljstvo ova dva kluba koje će dovesti do zajedničkih akcija kao i do bratimljenja.

RC Niš – Centar posetio je Rimini i klub Riccione Cattolica početkom oktobra 2011. godine. Iako je od tada prošlo dosta vremena, za rotarijansko druženje i planiranje nikada nije kasno. Zbog toga sa nestrpljenjem očekujemo naredni maj i posetu naših dragih prijatelja iz Italije.

Leave a Reply