RC Niš-Centar na aukciji sakupio 40. 000 za NURDOR

posted in: Akcije, Događaji | 0

Rotari klub Nis – Centar je povodom 6. godina od osnivanja kluba organizovao humanitarnu aukciju slike. Prihod sakupljen od aukcije doniran je NURDOR-u, Nacionalnom udruzenju roditelja dece obolele od raka.

Rotari klub Nis – Centar proslavio je 6. godisnjicu svog postojanja i rada u Klubu Univerziteta u Nisu. Okupljeni rotarijanci na jednom mestu dobra su prilika da se organizuje i humanitarna akcija, a ovog puta RC Nis – Centar poklonio je prihod od aukcije slike Nacionalnom udruzenu roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Iako je korak za nadmetanje na aukciji slike bio svega 500 dinara, slika je prodata za 30.000 dinara. Jedan od gostiju i prijatelja kluba, vlasnik preduzeca Resor, Branislav Mihajlovic donirao je jos 10.000 dinara.

Slika je pripala poslednjem u nadmetanju, predsedniku RC Medijana Goranu Simicu, a on je u jos jednom humanom gestu ovo umetnicko delo poklonio prisutnim clanicama Inner wheel kluba u Nisu cije je formiranje u toku.

Umetnicka slika delo je profesora pisma i tipogafije na Fakultetu Umetnosti u Nisu Zorana Ilica, a nastala je na slikarskoj koloniji koja je odrzana takode u humanitarnoj akciji ovog kluba u septembru 2012. godine.

Predstavnica niskog NURDORa, Jelena Golubov Todorovic zahvalila se ovom prilikom na ideji o humanitarnoj aukciji RC Nis – Centar kao i na humanom gestu niskih rotarijanaca.

Na proslavi rotari kluba Nis – Centar gosti su bili rotarijanci iz drugih niskih klubova, kao i iz RC Vranje i RC Krusevac, ali i Rotaract klubova i Inner wheel-a iz Nisa.

Leave a Reply