Humanitarni projekat RC Niš-Centar za NURDOR – kupovina MPV vozila za prevoz dece obolele od raka

posted in: Akcije, Vesti | 0

U svetu svake godine od karcinoma oboli 160.000 dece, a 90.000 njih nas napusti zauvek.
U Srbiji je 339 dece obolelo od raka samo tokom 2013. godine, saopštila su udruženja
roditelja obolele dece.

"Deca obolela od raka nisu brojevi, ali im od brojeva zavisi život !"

Kroz najbolniji period u životu obolela deca i njihovi roditelji koračaće lakše samo ukoliko im svi mi pružimo ruku i iskreni zagrljaj.

“NURDOR” je nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, koje sačinjavaju
roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje. Ovo udruženje, deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima, pruža praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku na teritoriji čitave Republike Srbije. Više o udruženju možete naći na linku www.nurdor.org.

Rotari klub “Niš-Centar”, deo najveće humanitarne svetske porodice “Rotary International”, pored uspešno realizovanih projekata u lokalnoj zajednici i inostranstvu, već dugi niz godina pomaže rad udruženja “NURDOR”.

U ovom trenutku, Rotari klub “Niš – Centar” pokrenuo je projekat prikupljanja novčanih sredstava radi kupovine MPV vozila neophodnog udruženju “Nurdor” za prevoz na terapije dece obolele od raka iz Niša i jugoistočne Srbije.

Vrednost projekta je: 23.325,00 EUR (dinarska protivrednost) bez pdv, za kupovinu vozila marke – FIAT DUCATO PANORAMA 2.3 MultiJet 130ks L1H1.

Molimo Vas, da razmotrite mogućnost da i vi pomognete realizaciju ovog projekta. Vaša donacija bila bi od presudnog značaja za odlazak dece sa izuzetno oslabljenim imunitetom (usled primanja citostatika) i dece sa invaliditetom (koji je posledica bolesti) na terapije tokom dugotrajnog lečenja, jer ne mogu i ne smeju da koriste javni ili taksi prevoz.

Želimo na taj način, da zajedno sa Vama prenesemo poruku oboleloj deci da ona nisu samo

statistički broj !


Otvorili smo posebne namenske račune (devizni i dinarski) na koji se mogu uplatiti novčana sredstva za nabavku pomenutog vozila:

KUPOVINA MPV VOZILA ZA PREVOZ DECE OBOLELE OD RAKA
br. dinarskog računa: 160-419996-21 BANCA INTESA

Instructions for costumer transfers in EUR & USD – Download


Za uplate veće od 120.000 rsd, RK “Niš – Centar”  i “NURDOR”  obezbediće brendiranje kupljenog vozila logotipom vaše firme i na svojim web stranicama, prostor za baner sa linkom na Vaš korporativni web portal.
Zahvaljujem Vam se što ste odvojili vreme za upoznavanje sa ovim projektom i verujem da ćemo zajedno uspeti da ga pozitivno realizujemo.

"Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo." - Ivo Andrić

Momčilo Sretenović
čarter predsednik RK “Niš – Centar”

Leave a Reply