Humanitarna aukcija slike Vojislava Živkovića za NURDOR

posted in: Događaji, Vesti | 0

Na humanitarnoj aukciji povodom sedme godišnjice od osnivanja rotari kluba Niš – Centar sakupljeno je 18.500 dinara za NURDOR. Cilj akcije kluba je kupovina vozila za prevoz dece obolele od raka.

"Deca obolela od raka nisu brojevi, ali im od brojeva zavisi život !"

Iako malim koracima, RC Niš – Centar ne posustaje u sakupljanju humanitarnih sredstava u okviru svojih akcija.

I sedmu godišnjicu od čarterovanja ovaj klub iskoristi je je da sa prijateljima u rotariju napravi humanitarno veče i tim povodom organizovao aukciju slike akademskog slikara Vojislava Živkovića.

 

Kao i u ranijim aukcijama korak za nadmetanje iznosio je 500 dinara. Uz mnogo smeha, puno šala i u dobrom raspoloženju, 500 po 500 i sakupljeno je ukupno 18.500 dinara. Novac je namenjen Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i to za kupovinu MVP vozila za prevoz dece iz Niša i jugoistočne Srbije.

 

Sliku Vojislava Živkovića sa sobom je odneo član kluba Miloš Milošević, iako su se oštro nadmetali i drugi rotarijanci i rotaraktovci iz Niša, Kruševca, Vranja i Ćuprije.

 

Rotari klub Niš – Centar svakako nastavlja sa sakupljanjem sredstava za kupovinu vozila FIAT DUCATO PANORAMA Udruženju NURDOR, a vrednost projekta je 23.325,00 eura bez PDV. Za ovu namenu otvoren je poseban račun na koji se mogu uplatiti sredstva: 160-419996-21 BANCA INTESA

 

U svetu svake godine od karcinoma oboli 160.000 dece, a 90.000 njih nas napusti zauvek. U Srbiji je 339 dece obolelo od raka samo tokom 2013. godine, saopštila su udruženja roditelja obolele dece.