Završena akcija RIDE FOR POLIO

posted in: Akcije, Razno, Vesti | 0

U rotari akciji „Ride for polio“ kojom je kroz balkanske zemlje sakupljana donacija, niški rotari klubovi donirali su 1.000 dolara za konačni cilj Rotarija, iskorenjivanje dečije paralize. Akciju su pokrenuli prijatelji iz Rotari kluba Kalamaria i Rotari kluba Komotini iz Grčke.

Članovi iz ova dva kluba krenula su na dučagak put sa dva automobila i motorima I tako prešla 2.544 km kroz Grčku, Bugarsku, Srbiju, Rumuniju i Tursku a u svim glavnim gradovima ovih zemalja (u našoj zemlji i u Nišu) su ih dočekati rotarijanci I kroz druženje finansijski pomogli ovu akciju.
U Nišsu su su prijatelje iz Grčke dočekali lokalni rotarijanci 23. avgusta, I to niški bajkeri I članovi Kluba Niš “Konstantin Veliki” odakle su zajedno u koloni posetili nišku Rotari česmu u centru grada koju su svi klubovi u Nišu zajedničkim snagama podigli.
Preko 50 rotarijanaca, rotaraktovaca, interaktovaca I prijatelja Rotarija iz niških klubova proveli su ovaj dan sa gostima iz Grčke.
Posle kraće ceremonije, obraćanja predsednika i predstavnika svih niških klubova, kao i DGN Baneta Ranđelovića koji je bio i koordinator ove akcije za Niš, simbolično im je predat ček na 1000$ donacije u POLIOPLUS FOND, od strane niških Rotarijanaca za akciju RIDE FOR POLIO. Novac je obezbeđen iz ličnih donacija članova, a za koju su zauzvrat dobijali zvaničnu majicu ove akcije. Ček je predao najveći pojedinačni donator u ovoj akciji Rtn.Bora Jović, vlasnik Vinarije STATUS.
Nakon druženja I fotografisanja, karavan iz Grčke je nastavio ka Beogradu.