Septembar započet zajedničkim sastancima

Dva niška rotari kluba, RC Niš-Medijana i RC Niš – Centar ugostili su braću iz Bora već početkom septembra. Nišlije su slušale predavanje o novim metodama lečenja preloma butne kosti.

Nakon letnje pauze i godišnjih odmora, septembar je pravi mesec za nove poduhvate i nova prijateljstva. Zajedničkim radom predsednici RC Niš – Centar Katarina Adamović i RC Niš – Medijana Vojislav Ćirić, u goste su pozvali predstavnike kluba RC Bor.

Niški rotarijanci dva kluba ovom prilikom su slušali predavanje načelnika ortopedije Opšte bolnice u Boru dr Miće Jovanovića, i to o novim metodama u lečenju preloma butne kosti. Svakog od nas je posebno dirunula činjenica da se i kod nas i u svetu koriste metode po Mitkoviću, članu našeg rotari kluba, svetski poznatom i priznatom ortopedu.

„Hirurško lečenje preloma butne kosti primenom amodinamizirajućeg unutrašnjeg fiksatora po Mitkoviću“ izazvalo je veliko interesovanje kod niški rotarijanaca i mnoštvo pitanja na koja je naš gost dr Mića Jovanović sa strpljenjem odgovarao.

Predsednici rotari klubova Niš-Medijana i Niš – Centar, Vojislav Ćirić i Katarina Adamović najavili su ovom prilikom još ovakvih zanimljivih zajedničkih sastanaka koji će biti organizovani tokom njihovog mandata, do jula 2016. godine.