DG Dejan Čikara u poseti RC Niš – Centar

posted in: Izvestaj sa sastanka kluba | 0

DG Dejan Čikara zvanično je posetio Niš i rotari klub Niš – Centar. Na zajedničkom sastanku sa RC Niš Medijana, Čikara je sa niškim rotarijancima govorio o tekućoj situaciji u Distriktu i u RI. U poseti klubovima bili su i ADG Svetozar Aleksov i dolazeći predsednik novoosnovanog e – kluba, Zdenka Kovačević.

Poseta DG Dejana Čikare okupila je po 6. put ove rotarijanske godine dva kluba, Niš – Centar i Niš Medijanu koji su započeli lepu tradiciju održavanja zajedničkih sastanaka i predavanja gostujućih predavača. Niškim rotarijancima guverner je izneo inicijativu da Distrikt Srbije i Crne Gore iz Zone 20B pređe u Zonu 19.
Kao razlog za ovu inicijativu guverner je naveo da su evropske zemlje Hrvatska, Slovenija, Austrija, Švajcarska, Italija deo Zone 19, a od 01. jula će i Makedonija u zajedničkom Distriktu sa Slovenijom biti deo ove Zone, dok su u Zoni 20 zemlje bivšeg SSSRa zajedno sa afričkim zemljama. Prirodnije je, kaže guverner, da sarađujemo sa zemljama oko nas.
Prema njegovim rečima, pre pokretanja zvanične inicijative posećuje klubove kako bi još jednom dobio povratnu informaciju o mišljenju klubova na ovu temu.
Guverner Dejan Čikara takođe je na zajedničkom sastanku RC Niš – Centar i Niš Medijana najavio raspisivanje novog konkursa za projekte i to do kraja marta jer kako kaže, od zimskog konkursa koji je trajao od sredine novembra do 31. decembra 2015.godine, ostalo je još novca za projekte klubova.
Niškim rotarijancima obratila se i Zdenka Kovačević iz Požege, dolazeća predsednica novoformiranog e – kluba i pozvala zainteresovane da gostuju na njihovom sastanku putem skajpa. Njihovi sastanci održavaju se sredom od 19h, a gostovanje u klubu potrebno je najaviti. Ovom prilikom, Zdenka i predsednica RC Niš – Centar Katarina Adamović razmenile su zastavice kluba u duhu Rotarija.