Predavanje “Ja i Niš u pripremama za globalno otopljavanje”

posted in: Predavanja | 0

Doktorant u Beču Vesela Tanasković održala je rotarijancima predavanje na temu “Ja i Niš u pripremama za globalno otopljavanje”. Prvi zajednički sastanak dva kluba, RC Niš – Centar i RC Konstantin Veliki održan je u hotelu Panorama.

Niški rotarijanci su na zajedničkom sastanku dva kluba RC Konstantin Veliki i Niš . Centar mogli da slušaju veoma zanimljivo predavanje o globalnom zagrevanju koje je za njih održala doktorantkinja u Beču Vesela Tanasković. Koji su to spoljni uticaju na globalno zagrevanje, kako se menjaju klimatski uslovi pošumljavanjem pustinja i slično, bile su samo neke od zanimljivosti ovog predavanja, što je izazvalo veliko interesovanje među rotarijancima koji su satima postavljali dodatna pitanja.
Vesela Tanasković je na primerima iz sveta upoznala prisutne o zapadnim trendovima kako se u kućnim uslovima uzgaja povrće, koristi što manje pesticida i time utiče na smanjenje globalnog zagrevanja. Takođe, na primeru Izraela objasnila je da je moguće promeniti klimatske uslove u mediteranske iz pustinjskih zahvaljujući pošumljavanju.