Okrečili školu za školarce Donje Studene

posted in: Akcije, Rotarakt | 0

Zahvaljujući članovima Rotarakt kluba Niš – Centar, 49 učenika O.Š. Đura Jakšić u selu Donja Studena nadomak Niša, časove pohađa u okrečenoj školi. Zahvaljujući sada već tradicionalnoj akciji ovog rotarakt kluba, đaci Donje Studene imaće u novoj školskoj godini lepše i zdravije učionice, kao i bolje uslove za rad.

Prikupljanje novca za krečenje škole, hodnika i učionica nije bio završen posao za rotaraktovce kluba „Niš – Centar“. Školu su okrečili sami sa namerom da učenicima boravak u njoj bude lepši.

„Istureno odeljenje škole se nalazilo na samom vrhu prioriteta za uređenje, jer je škola poslednji put okrečena pre 4 godine“ kažu u RAC Niš – Centar.
Oni dodaju da su uređenja isturenih odeljenja škola na teritoriji Nišavskog okruga jedan od višegodišnjih ciljeva i prioriteta Rotarakt kluba „Niš Centar“ kako bi uslovi boravka dece u školama van gradskog jezgra bili bar malo bolji. Školu na ovaj način uređuju već drugi put. Tokom 2014. godine okrečene su prostorije u isturenom odeljenju OŠ „Đura Jakšić“ u Proseku.

U ovom klubu napominju da je angažovanje mladih u lokalnoj zajednici veoma važno jer svaka dobro urađena aktivnost čini svet boljim za sve nas i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.