„Distrikt 2483 za Ginisov rekord“

posted in: Događaji, Razno, Vesti | 0

Niš je 29. grad po redu u koji je utrčao maratonac rekreativac Goran Nikolić iz Kragujevca sa namerom da obori Ginisov rekord. Da bi ovo ostvario, planirano je da uzastopno trči 55 dana kroz 55 gradova u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Najveću pomoć, tehničku i svaku drugu podršku omogućio mu je Rotari Distrikt Srbije i Crne Gore kao generalni pokrovitelj.

Prvog dana oktobra maratonca Gorana Nikolića dočekale su Nišlije kod niške rotari česme u centru grada. Akcija 55 maratona za 55 uzastopnih dana počela je 3. septembra, a završnica je planirana za 27.oktobar u Budvi. Ako ispuni svoje ciljeve, Goran će postaviti novi Ginisov rekord koji sada drži japanski altletičar koji je trčao 52 maratona za isto toliko dana.

Iako je slabovid i vidi samo pet odsto na jedno oko, Goran Nikolić je prvi sportista sa invaliditetom koji želi da ostvari ovakav cilj i „napadne“ rekord zdravog sportiste.

Ova akcija predstavlja ogroman izazov za Nikolića, ali ima i izraziti humanitarni karakter jer na ovaj način on želi da animira institucije, kompanije, fondacije i sve ljude dobre volje kako bi prikupio sredstva koja će uložiti za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom „ISKRA“ kao i za izgradnju i opremanje jednog ili dva mini kampa za slepu i slabovidu decu i omladinu.

Svu podršku u vidu prevoza, smeštaja, hrane i svega što je potrebno pružio mu je Distrikt 2483.