oktobar 2018 - Rotary Club Niš-Centar, District 2483
četvrtak, 25 oktobar 2018 16:47

World Polio Day 2018

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv dečije paralize - World Polio Day 2018, održan je zajednički sastanak Rotary i Rotarakt klubova iz Niša i Pirota.

Svetski Polio dan - 24. oktobar, ustanovljen je od strane Rotary Internationala na dan kada je rođen Džonas Solk, lekar koji je vodio prvi tim za razvoj vakcine protiv polio virusa.

O Polio virusu i aktivnostima Rotarija za iskorenjivanje dečije paralize u svetu govorili su Spomenka Kovačević iz RC Niš, Vladimir Stanković iz RAC Niš Centar i Momčilo Sretenović iz RC Niš Centar.

Objavljeno u VESTI
nedelja, 14 oktobar 2018 10:45

Rotari trening dan

U subotu 13. oktobra, u Beogradu je održan Rotari trening dan na kojem su bili prisutni predsednici, sekretari, predsednici klupskih komiteta i članovi Rotari klubova.

Organizovana su tri paralelna seminara  posvećena Rotari fondaciji, razvoju članstva i public image-u. Seminar je otvorio DS Nikola Božić, dok je strateške ciljeve RI i Distrikta 2483 izneo DG Vladimir Matić.

Bilo je predavača iz inostranstva, a među njima je i novoizabrana direktorka u Bordu direktora RI Katarina Kotsali-Papadimitriou. Zajedno sa njom, o “Public image”-u Rotarija govorila je i PDG Vesna Baltazarević, članica RC “Niš Centar”. Na seminarima je učestvovalo preko 120 rotarijanaca. Klubovi koji su učestvovali na seminaru o fondaciji su se kvalifikovali za učešće na grantovima.

Rotari treningu prisustvovali su i predsednik RC “Niš Centar” Dejan Mandić, sekretar RC “Niš Centar” Nikola Pejović, kao i članovi RTC “Niš Centar” - Ivana Pavlović i Aleksandar Stamenković.

Objavljeno u VESTI

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.