Dragi prijatelji,

Mesec jul je u Rotariju tematski posvećen pismenosti i obrazovanju. Iskoristite okupljanja (formalna i neformalna) da osmislite projekat koji će klub realizovati u ovoj Rotarijanskoj godini, ili pogledajte šta sve Rotari klubovi širom sveta rade na ovu temu.

 

Za ovu nedelju vam izdvajamo sledeće informacije:

  • Zaduženja za članarinu Distrikta i RI
  • Posete Guvernera
  • Zajednički sastanak klubova u CG (27.7)
  • Rafting Tarom (28.7)
  • Rotary regata u ovoj nedelji
  • Dugoročne najave klubova
  • Tabela sa podacima za "Ko je ko u Distriktu"
  • Rotary Lider Magazin
  • Kako da se brendiramo?
  • Mailing lista Distrikta

Detaljnije informacije su ispod potpisa

 

Srdačno vas pozdravljam,

 

Detaljnije:

 

1) Zaduženja za članarinu Distrikta i RI

DG Vladimir Matić se zahvaljuje svim klubovima koji su revnosno platili svoja polugodišnja zaduženja u rekordnom roku. Podsećamo da su svi klubovi od naše blagajnice Radmile Stefanović na svoje email adrese dobili obračun za članarinu za Distrikt za ovo polugodište. 

Zaduženja od RI su počela da pristižu, a ako ih niste dobili možete ih pronaći i na my.rotary.org >>> Club Administration >>> Club Invoice .

 

2) Posete guvernera

U ovoj nedelji će biti organizovane tri zvanične posete DG Vladimir Matića:

RC Beograd - Dedinje (23.7 u 20:00)

RC Čačak (25.7. u 15:00)

RC Bijelo Polje (26.7. u 15:00)

RC Pljevlja (27.7. u 16:00)

 

3) Zajednički sastanak klubova u Crnoj Gori

Zajednički sastanak klubova iz Crne Gore biće održan u petak 27. jula od 19 do 21 sati u Pljevljima. Sastanku će prisustvovati i DG Vladimir Matić, a razgovaraće se o aktuelnostima u Distriktu, ulozi asistenata guvernera, o Rotaraktu i Interaktu u Crnoj Gori, i izbori za guvernera u Distriktu 2483. Na sastanak su pozvani predsednici i sekretari svih Rotari klubova iz Crne Gore za 2018/19 godinu, svi članovi Lideršip tima i Advisory Council iz Crne Gore, članovi DLT Council i dolazeći Guverneri Distrikta 2483.

 

4) Rafting Tarom

RC Pljevlja poziva na tradicionalni Rotary rafting na rijeci Tari. Manifestacija se održava 28.07.2018. Okupljanje učesnika na mostu na Tari (kamp Kljajevica luka uz neposrednu blizinu mosta) u subotu od 10-12h. Rafting počinje u 12h. Cijena cjelodnevnog raftinga je 50€ i uključuje tradicionalni doručak, rafting u trajanju od 3 sata, ručak sa neogranicenim pićem na mostu na Tari, zip line preko kanjona Tare majca i kačket. Tokom ručka organizovaće se humanitarna akcija pomoći školi u Nacionalnom parku “Durmitor”. 

Rafting je mirnijim dijelom rijeke Tare i pogodan je za porodice sa djecom. Nedelja je planirana nakon doručka turistički obilazak Pljevalja (posjeta manastiru sv. Trojice, obilazak Husein pašine džamije i drugo). Poziv na rafting možete videti ovde.

 

5) Rotary regata u ovoj nedelji

Rotari regata nas ove nedelje vodi u Tekiju, Porečku reku, Srebrno jezero, Dubovačku adu i Ivanovo. Detaljan program VII Rotari regate možete videti ovde.

 

6) Dugoročne najave klubova (Save the Date)

Rezervišite datume za sledeće događaje klubova u našem Distriktu u dužem narednom periodu:

RC Budva: Rotary Summer Party - 18. avgust

RC Skadarlija: Drugi Rotari turnir u kuglanju - 21. avgust

RC Knjaževac: Dodela čarter povelje - 1. septembar 

RC Smederevo: Smederevska jesen - 7. septembar

 

7) Tabela sa podacima za "Ko je ko u Distriktu"

Ovde se nalazi tabela koju treba popuniti sa podacima svih članova kluba kako bi bili objavljeni u našoj publikaciji "Ko je ko u Distriktu 2483". Publikaciju radimo kako bismo olakšali međusobnu komunikaciju svim Rotarijancima i klubovima, ali i poslovnu saradnju. Dostavljeni podaci će biti u celini odštampani, ali i dostupni na sajtu Distrikta 2483.  Rok za slanje tabela je 20. avgust 2018. 

 

8) Novi broj Rotary Lider Magazina

Dostupan je za čitanje novi broj digitalnog magazina "Rotary Leader". U njemu se mogu pročitati zanimljivi tekstovi o tome kako unaprediti rad kluba, kako napisati globalni grant, kako online doprineti Fondaciji...Ovde se nalazi pdf verzija, a ceo magazin možete pogledati i na linku: http://www.rotaryleader-en.org/rotaryleader-en/en201807?pg=1#pg1 

 

9) Kako da se brendiramo po pravilima?

Na sajtu Rotary Brand Centra (https://brandcenter.rotary.org/en-GB) možete pronaći različite materijale koji mogu biti od koristi klubu i članovima. Pored memoranduma, vizit karti, članskih karti, potvrda za goste, tamo možete pronaći i materijale na različitim jezicima kojima možete unaprediti rad klubova. Kako je najčešće pitanje iz klubova bilo vezano za vizit karte izdvajamo link za njihovu izradu: https://goo.gl/2qgmNy 

 

10) Mailing lista za informacije

Kako bismo bolje funkcionisali i lakše bili u kontaktu sa svim  Rotarijancima u našim klubovima formiraćemo jednu mailing listu za ceo Distrikt. Molim vas da link prosledite svim članovima kluba kako bi se prijavili na ovu mailing listu. Link za prijavu na listu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Be the Inspiration!

Donacija Distrikta 2483 SRBIJA I C.GORA...
Naš Distrikt 2483 je donirao dva miliona dinara vrednu donaciju Institutu za javno zdravlje “dr Milan Jovanović Batut”. Opširnije
Uručenje zaštitnih maski Kliničkom centru u Nišu
Svesni izuzetno komplikovane situacije u kojoj se zemllja (pa i ceo svet) našla, odlučili smo da probamo da pomognemo na način na koji možemo. Opširnije
Rotari klub “Niš-Centar” i Narodno pozorište Niš...
Rotari klub “Niš-Centar” je povodom jubilarnog 500. okupljanja svojih članova, 29. novembra 2019. g. u svečanoj sali hotela “ New City ”, organizovao donatorsko veče posvećeno zajedničkom projektu kluba i Narodnog pozorišta Niš: 500 niških srednjoškolaca u Narodnom pozorištu. Opširnije
RC NIŠ – CENTAR donirao sterilizator Klinici za...
Klinici za dečije interne bolesti – KC Niš, poklonili smo sterilizator za cucle i flašice za mleko. Opširnije
Proslava 11 godina čarterovanja Rotari kluba...
Proslava 11 godina čarterovanja Rotari kluba “Niš-Centar” održana je u subotu, 23. marta 2019. u svečanoj sali hotela “ New City ”. Skupu je prisustvovalo preko 50 gostiju iz Rotary i Rotaract klubova, kao i prijatelja našeg kluba. Na samom početku, predsednik kluba Dejan Mandić, je obavestio... Opširnije
prev
next

Najčitanije vesti

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela New City, ul. Vožda Karađorđa 12 u Nišu.