Nedeljno Rotary pismo No 13

Poštovani predsednici i sekretari klubova,

Dragi prijatelji,

Smatrajući da je obrazovanje vrlo važno i u kontekstu unutrašnje organizacije Rotari pokreta kod nas Distrikt je za 13. oktobar zakazao nekoliko istovremenih seminara kojima će se pomoći da klubovi u budućnosti rade još bolje. Seminar je otvoren za sve rotarijance, a ne samo za funkcionere klubova, ap predlažem da pozovete sve članove da se prijave, ili bar one sa kraćim rotarijanskim stažom.

Za ovu nedelju vam izdvajamo sledeće informacije:

 1. Guvernerske posete klubovima
 2. Najave aktivnosti klubova
 3. Dugoročne najave klubova
 4. Distriktni skup 13.10.
 5. Rotary Trening Dan - 13.10.
 6. Anketa o Youth Exchange 
 7. Poziv za donaciju za Sat kulu u NS
 8. Mailing lista Distrikta

Detaljnije informacije su ispod potpisa

Molim vas da ovaj email prosledite svim članovima kluba.

Srdačno vas pozdravljam,

 

Detaljnije:

1)  Guvernerske posete klubovima

DG Vladimir Matić će ove nedelje u svojim zvaničnim posetama obići sledeće klubove:

 • RC Valjevo (17.9)
 • RC Sremska Mitrovica (18.9)
 • RC Zrenjanin (20.9)
 • RC Kikinda (21.9)
 • RC Palić (22.9)

Datume zvaničnih poseta DG Vladimira Matića možete pogledati na linku: https://rotarydistrict2483.org/distrikt-2483/kalendar-aktivnosti/ 

2) Najave aktivnosti klubova

U ovoj nedelji imamo najave za sledeće aktivnosti klubova:

 • RC E-klub: Predavanje “Motivacija zaposlenih – tradicionalni i savremeni pogledi" - 19. septembar 
 • RC Zaječar: "Komovi 2018" - 20-23. septembar

Pozivi su u prilogu.

3) Dugoročne najave klubova (Save the Date)

Rezervišite datume za sledeće događaje klubova u našem Distriktu u dužem narednom periodu:

 • RC Beograd - Sava: Predavanje "Prve modernizacije na Putu svile" - 25.9.
 • RC Senta: Čarter proslava - 28.9.
 • RC i RtC Beograd - Skadarlija: Humanitarno vinsko veče - 28.9.
 • RC Ćuprija - Morava: Proslava čartera - 26. oktobar
 • RC Beograd - Global: Svečana dodela čarter povelje - 27. oktobar

4) Distriktni skup 13.10.

Na osnovu ovlašćenja Guvernera Distrikta koje proizilaze iz članova 16.090 i 16.050 RI Manual of Procedure, člana 16.060.4 RI Manual of Procedure i 20.050 RI Code of Policies, DG Vladimir Matić zakazao je za subotu 13. oktobra 2018. od 17,30 do 18,30 časova u hotelu “M”, Bul. Oslobođenja 56a DISTRIKTNI SKUP  (DISTRICT LEGISLATION MEETING). Dnevni red je: Razmatranje Godišnjeg izveštaja sa finansijskim izveštajem IPDG Branislava Ranđelovića za 2017/18 godinu; Razmatranje Pravilnika o korišćenju DDF i drugih fondova Distrikta 2483; Razmatranje Pravilnika o upravljanju Grantovima Rotari Fondacije; Tekuća pitanja. U prilogu je poziv koji je klubovima dostavljen 12. septembra.

5) Rotary Trening Dan - 13.10.

Pozivamo vas da u subotu, 13. oktobra 2018. godine od 10 časova prisustvujete ROTARI TRENING DANU koji organizujemo u hotelu “M”, Bulevar oslobođenja 56a u Beogradu. Toga dana organizovaćemo sledeće seminare: 1) Seminar Rotari Fonadacije (TRF) i seminar za upravljanje Grantovima (GM) koji su obavezni za predsednike klupskih Komiteta za Fondaciju i klupske rukovodioce projekata kako bi klub bio kvalifikovan za korišćenje sredstava Distrikta i DDF-a; 2) Seminar za članstvo (MEM) je obavezan za predsednike Komiteta za članstvo uz preporuku da na njemu prisustvuju svi rotarijanci koji su se priključili našoj porodici poslednjih godina; 3) Seminar za Public Image je namenjen predsednicima Komiteta za Public Image i svim rotarijancima koji se bave ovom materijom ili su zainteresovani za edukaciju u ovoj oblasti. Na seminaru će, pored ostalih, predavači biti i RIPC Katerina Kotsali-Papademetriou koja je predsednik Komiteta za Public Image u našoj Zoni i članovi Komiteta Zone PDG Vesna Baltezarević, Ina Agafonova i Niad Al Atassi. Program seminara možete videti ovde.

6) Anketa o Youth Exchange

Ovde se nalazi anketa za klubove o zainteresovanosti za učešće u Youth Exchange programu Rotarija koji u našem distriktu vodi Ivan Hireš. Molim vas da popunite anketu i pošaljete je na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

7) Poziv za donaciju za Sat kulu u NS

Nakon ušpešno završene prve faze projekta na sat kuli, kojim je automatizovano navijanje satnog mehanizma, uvedena struja i rekonstruisan enterijer, doneta je odluka da se uđe u drugu fazu projekta, a to je zamena gvozdenog zvona bronzanim i ugradnja elektromagnetnog bata. Ovim projektom bronzano zvono će biti glasnije, a zvuk će biti koloritniji kako dolikuje našem simbolu grada kulture. Kao i u prvoj fazi, projekta, Rotari Klub Novi Sad, računa i dalje na donacije kako članova kluba, tako i na sugrađane i na firme koje će prepoznati značaj ovog projekta. Po predračunu, vrednost projekta je oko 5.000 eura. Poziv za uključivanje u projekta je u prilogu.

8) Mailing lista za informacije

Podsećam vas sve da se možete prijaviti i za direktno dobijanje informacija iz Sekretarijata slanjem emaila na adresu:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..  

Be the Inspiration!

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela New City, ul. Vožda Karađorđa 12 u Nišu.