subota, 29 januar 2011 10:13

Rotari klub „NIŠ-CENTAR“ daruje decu i učenike specijalnih škola i ustanova u Nišu

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U duhu novogodišnjih i božićnih darivanja, Rotari klub „Niš–Centar“ je decembar i januar mesec posvetio deci i učenicima specijalnih škola i ustanova u Nišu.

Na dan školske slave Sveti Sava 27.01.2011.g. poklonili smo deci koja borave u Domu učenika srednjih škola-Niš, 35 pari sportskih patika u vrednosti od 150.000 dinara.

Rotari klub „Niš–Centar“ na taj način nastavlja niz uspešno realizovanih humanitarnih projekata iz 2010.godine.

Posebno izdvajamo decembarsku donaciju namenjenu za opremanje učionica Specijalizovane ustanove za osobe ometene u razvoju „MARA“ iz Niša. U saradnji sa JCI (Junior Chamber International)-Niš, organizacijom mladih lidera i preduzetnika, realizovali smo humanitarnu aukciju predmeta, koje su izradili štićenici ustanove „MARA“, i tom prilikom su prikupljena sredstva u iznosu od 230.000 dinara.

želeći da i deca sa posebnim potrebama osete deo praznične novogodišnje atmosfere, u partnerstvu sa organizacijom NVO “Ljubi bližnjega svoga”, darivali smo 104 novogodišnja paketića učenicima Specijalne Osnovne škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Bubanj“ iz Niša.

Neprolazni, rodjeni nišlija Duško Radović rekao je jednom prilikom da "naše malo može biti mnogo za one koji nemaju nimalo". Prateći tu misao verujemo da ćemo i u 2011.g. uspeti da pomognemo i darujemo one kojima je pomoć najneophodnija u ovom trenutku.

Pročitano 1118 puta

Ostavi komentar

Sva polja označena (*) su obavezna. HTML kod nije dozvoljen.

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.