Tema iz Rotarija – Služenje u profesiji

Na redovnom sastanku kluba Niš – Centar, naš član podsetio je sve prisutne šta znači biti rotarijanac kroz služenje u profesiji.

Kako je oktobar mesec služenja u profesiji, u ovom periodu klubovi ističu važnost poslovnog i profesionalnog žvota svakog rotarijanca. Tim povodom, PP za 2012/2013 Nikola Pejović, na redovnom sastanku kluba Niš – Centar održao je veoma zanimljivo predavanje i podsetio sve prisutne na drugu aveniju služenja u Rotariju, služenje u profesiji.

“Kada novi član stupa u Rotari, on to čini na osnovu svoje konkretne profesije ili biznisa. Rotarijanci imaju dvostruku odgovornost predstavljanja svoje profesije unutar kluba, i davanje primera Rotari etike unutar svog radnog mesta. “ – podsetio nas je Nikola.

Kroz konkretne primere članovi RC Niš – Centar su još jednom mogli da evociraju uspomene sa prethodnih uspešno obavljenih akcija. Posebno draga akcija svim članovima kluba je ujedno I dobar način za davanje primera Rotari etike unutar svog radnog mesta je volonterski rad – humanitarno krečenje škole u selu Prosek koju pohađa 16 učenika. U ovoj akciji, članovi našeg rotari i rotarakt kluba uz druženje su okrečili školu koja je bila u izuzetno lošem stanju.

Druga avenija služenja ima svrhu da promoviše visoke etičke standarde u poslu i struci, prepoznavajući vrednost svih dostojnih zanimanja, da neguje ideal služenja kao težnju svakog od tih zanimanja što podrazumeva da se članovi u ličnom i poslovnom životu rukovode principima Rotarija. Prva avenija je služenje Klubu, a na trećem mestu je služenje zajednici, zatim međunarodno služenje i na kraju, služenje novim generacijama.

Prezentaciju Nikole Pejovića možete preuzeti sa sajta u odeljku download.