Niški klubovi obeležavaju Dan Rotarija

posted in: Akcije, Događaji, Razno, Vesti | 0

Sa idejom da Rotari približe građanima, niški rotarijanci i rotaraktovci će svoj dan, 02. decembar provesti u različitim akcijama. U cilju približavanja Rotari ideje širem auditorijumu, osim dva bilborda koja se nalaze u najužem gradskom jezgru, na Trgu Pavla Stojkovića i kod Doma zdravlja, rotarijanci će razgovarati sa građanima u uličnoj akciji o ovom pokretu, ali i organizovati izložbu fotografija sa svih svojih dosadašnjih humanitarnih akcija.

“Ideja nam je da Rotari približimo nerotarijancima. Želimo da pokažemo čime se mi to bavimo, šta smo do sada uradili, pre svega u Nišu  i zbog čega to radimo. Tom idejom smo se vodili kada smo osmišljavali događaje koje ćemo u toku tog dana organizovati. “-  navodi se u pozivu niških klubova.

Program obeležavanja Nacionalnog Rotari dana Srbije u Nišu je sledeći:

11:00 – 13:00         ispred tržnog centra „Kalča“, u pešačkoj zoni, niški rotarakt klubovi će imati promotivni štand. Tu će razgovarati sa građanima, deliti pripremljene brošure i prezentovati realizovane i buduće akcije Rotarakta i Rotarija.

13:00 – 14:00         U Media centru Niš biće organizovana konferencija na temu: „Zbog čega sam ja u Rotariju“. Troje niških rotarijanca, prepoznatljivih svim Nišlijama su učesnici ove konferencije: Spomenka Kovačević, Miroslav Jović – Miša Groš i Nikola Pejović – Dica.

18:00 – 20:00         Izložba fotografija svih rotari i rotarakt humanitarnih akcija u Nišu biće organiizovana u izložbenom prostoru „Turističke organizacije Niš“ u Obrenovićevoj ulici koji se nalazi odmah pored Media centra I preko puta bioskopa Vilin Grad. Postavku će čini tridesetak fotografija koje su iz svoje arhive obezbedili niški Rotari i Rotarakt klubovi.

Završetak obeležavanja Nacionalnog dana Rotarija je 03. decembra kada će u organizaciji Rotari i Rotarakt kluba Niš, u sali Narodnog pozorišta, biti organizovan humanitarni koncert Bojane i Nikole Peković sa kvintetom  „Umetnička porodica“.