District 2483

Dragi Rotari prijatelji,

u subotu 25. juna 2011. održana je Čarter ceremonija kojom smo i zvanično obeležili početak rada našeg novog distrikta 2483. Gosti su se prvo susreli sa članovima RC Niš Centar koji je te večeri imao nimalo lak posao da dočeka i registruje goste. Domaćini ceremonije, DG Aris Zahos, DGE Vesna Baltezarević, kao i klubovi iz Srbije i Crne Gore, koji su ovom događaju prisustvovali, u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt u Beogradu, imali su priliku da se upoznaju i druže sa rotarijancima iz Grčke, Turske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Italije, Izraela i Republike Srpske kao i sa predstavnicima distrikta 1910. Svi oni su kroz kraće obraćanje skupu poželeli uspešan rad novom distriktu i svi su, bez rezerve, pozvali na saradnju.

Činilo se da je Kristalna dvorana mala za sve one koji su to veče došli, ali dok su gosti bili na koktelu, problem smeštaja je rešen. Poneko je ostao bez stolice, ali je pronađena nova.

Predrag Zumbulović i njegova firma DOO MIT Novi Sad su se pobrinuli da svaki gost dobije ID karticu kao “dokaz” da je prisustvovao ceremoniji. Predstavljanje našeg kulturnog nasleđa povereno je KUD-u “Gradimir”. Guranje i saplitanje najmlađih članova društva na pozornici izmamilo je osmehe prisutnima. Osmesi su zamenjeni nepodeljenim najboljim ocenama za starije izvođače, koji su se smenjivali na
pozornici. Njihovi nastupi su propraćeni konferansom našeg PR-a distrikta, Ivane Mihić. Zatim je mikrofon zatrepereo u rukama Merime Njegomir, koja je to veče kao član naše Rotari porodice poklonila svoje pesme prisutnima.

Da gosti i domaćini ne bi umrli od gladi, primopredaja guvernerske dužnosti je prošla bez mnogo priče i program je nastavljen u toku večere, predstavljanjem lideršip tima, aktuelnih i
novih klupskih predsednika. Primopredaja predsedničke dužnosti je obeležena šampanjcem koji je poklonio naš brat iz RC Zemun, Predrag Ćurčić.

Šampanjac je verovatno doprineo da svi koji su se zajedno našli na podijumu podele među sobom smeh i prisnu priču.

Ovo je kratak raport sa lica mesta. Sve sadržajnije priče, nova prijateljstva, dogovore za akcije i saradnju, prepuštam onima koji su bili prisutni na Čarteru.

Srdačan pozdrav,

RID 2483
DG Vesna Baltezarević

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela New City, ul. Vožda Karađorđa 12 u Nišu.