subota, 31 januar 2015 11:27

Ivan Blagojević – „Kako stvarati brend u kulturi“

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Ivan Blagojević – „Kako stvarati brend u kulturi“ Ivan Blagojević o stvaranju brenda u kulturi

Na 216. Sastanku RC Niš-Centar održanom u prostorijama Delta Generali osiguranja, članovi kluba imali su zadovoljstvo da pred početak Nišville festivala 2012. slušaju predavanje direktora ovog festivala Ivana Blagojevića. Tema predavanja bila je „Kako stvarati brend u kulturi“.
Ivan Blagojević, direktor tradicionalnog Nišville jazz festivala bio je gost našeg kluba, a naši prijatelji imali su priliku da uživaju u predavanju Nišlije koji je od Nišville festivala uspeo da napravi brend, a od Niša u danima festivala grad koji vrvi od stranaca i dobre muzike. Ivan Blagojević, osim o načinu kako je stvarao brend, govorio je i o mnogim preprekama na koje je nailazio u tradiciji festivala dugoj 30-ak godina.

Upoznao je sve prisutne sa festivalom od samog početka i od toga da je dobio ime po knjizi Zorana Ćirića, poznatog kao Magični Ćira, pa sve do danas kada je Nišville postao festival od nacionalnog značaja i prošle godine dobio i zvaničnu potvrdu brenda u izboru „Najbolje iz Srbije“ koji tradicionalno organizuju Ministarstvo roba i usluga, Privredna komora Srbije i časopis „Privredni pregled“.

Predavanje Ivana Blagojevića kao prva tačka dnevnog reda potrajala je jer je zaista izazvala brojne reakcije prisutnih. Razna pitanja o festivalu, učesnicima, najnezgodnijoj rajder listi, i tome kome je isplaćen najveći honorar ( Solomon Burke) postavljali su svi prisutni članovi kluba, a bilo je i ideja ko bi mogao biti učesnik u narednim godinama.

 

 

Predavanje Ivana Blagojevića na sastanku kluba

 

 

U drugoj i trećoj tački dnevnog reda govorili smo o akcijama koje pripremamo u narednom periodu. Akcija „Spomenik“ o kojoj je govorio predsednik kluba 2012/2013 Nikola Pejović se zahuktava i do sledećeg sastanka očekujemo i odgovor čuvenog violiniste Nemanje Radulovića o eventualnom koncertu koji planiramo da organizujemo u Nišu naredne godine u februaru.

Kada je reč o akciji „Kolonija“, naša braća Mane Narandžić i Nikola Pejović su za sada uzeli najviše učešća u pripremi, ali svako je dobio zadatak da obezbedi prodaju bar jedne slike. Novac prikupljen od ove akcije biće upotrebljen za ustoličenje nagrade dr Dragutim Petković, koja će se dodeliti najboljem studentu Univerziteta u Nišu za tu godinu.

Već za sledeći sastanak najavljena je još jedna akcija o kojoj će govoriti naš Saša Jablanović.

Sastanak RC Niš- Centar održan 3. avgusta je 216. sastanak po redu. Umesto u restoranu Univerziteta, održan je u prostorijama Delta Generali osiguranja.

 

Pročitano 1963 puta

Ostavi komentar

Sva polja označena (*) su obavezna. HTML kod nije dozvoljen.

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.