subota, 31 januar 2015 15:12

Kako treba razgovarati sa novinarima

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kako razgovarati sa novinarima i šta treba istaći u izjavi za medije – o tome je na poslednjem sastanku kluba pričao gost predavač, glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević. Na sastanku su dogovoreni i dalji koraci u aktuelnim akcijama kluba.

Gost predavač, glavni i odgovorni urednik internet portala Južne vesti Predrag Blagojević predstavio je najbitnije veštine koje bi svako od nas trebalo da ima u razgovoru sa novinarima. Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu u medijima, još od 1998. godine, naš gost je ukazao na stvari koje svakako moramo znati kada dajemo izjave za medije, ali i na one koje nikako ne bi smeli da radimo

On je istakao da u svakom razgovoru sa medijima moramo znati šta nam je cilj i koju informaciju želimo da pošaljemo u javnost. Takođe je neophodno znati ko nam je ciljna grupa tj. kome se obraćamo. Ove dve stvari svakako će pomoći da se držimo teme i budemo koncizni i jasni u razgovoru sa medijima, što će svakako i njima pomoći kada prave priču od materijala koji im damo. Kao jednu od najvažnijih stvari koje treba imati na umu kada razgovaramo sa novinarima je da se treba služiti što jednostavnijim jezikom bez stranih reči i izraza. Na ovaj način će nas i novinar bolje razumeti, i preciznije napisati tekst, a time će nas i oni kojima je vest namenjena bolje razumeti.

Pored predavanja Predraga Blagojevića, na sastanku se pričalo o aktuelnim akcijama i aktivnostima koje nam predstoje. Među aktuelnim akcijama je i akcija Tešica u kojoj je potrebno da u narednom periodu sakupimo garderobu za Dom za duševno obolela lica u ovom mestu. Takođe su dogovoreni dalji koraci i pripreme u okviru akcije Kolonija.

Na kraju sastanka najavljeni su i gosti za sledeću sredu, kao i druge teme o kojima će se razgovarati. Za sledeći sastanak najavljeni su predstavnici Saveza za rekreativni sport Niša, ali i njihova akcija koja će se ove nedelje održati u Divljani kao poslednja u sezoni akcija „Svi u prirodu“. Naš brat Miloš Milošević najavio je prijem JCI u Gradskoj kući koji će se za privrednike održati u periodu između 5. i 9. novembra. Tom prilikom će Komora mladih Lidera JCI Niš uručiti plakete svim privrednicima koji su pomagali JCI u njihovim akcijama, a plaketu će dobiti i naš RC Niš – Centar.

Pročitano 2585 puta

Ostavi komentar

Sva polja označena (*) su obavezna. HTML kod nije dozvoljen.

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.