ponedeljak, 08 novembar 2021 21:25

Akcije dodele plakete „ Dr Milorad Mitković“ najboljem studentu medicine Istaknut

Napisano
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

U sredu, 03.novembra, članovi Rotari kluba Niš Centar su dodelili novoustoličenu nagradu „Dr Milorad Mitković“, najboljem studentu medicine u Nišu, laureatu Milanu Čevrljakoviću.

Niš Centar je par godina unazad dodeljivao nagradu „Dr Dragutin Petković“ najboljem studentu niškog Univerziteta. Nagrada je bila dodeljivana u čast prvog niškog rotarijanca, istaknutog humaniste i lekara.

Međutim, ove godine je korona uzela jednog od najboljih niških rotarijanaca, našeg dragog člana, akademika Milorada Mitkovića, čoveka izuzetne naučne karijere, vlasika nekoliko svetski priznatih i primenjivanih revolucionarnih patenata u oblasti ortopedije. Našeg Milorada, osim kao vrhunskog naučnika, pamtimo i kao neobično skromnog čoveka, koji je na najispravniji način živeo Rotari život. Mada rastrzan velikim brojem obaveza, nalazio je vremena da nam se pridruži na sastancima, a neretko je držao predavanja, vezana za svoju veliku strast, astronomiju. Uvek ćemo pamtiti jedno fenomenalno predavanje o asteroidima i mogućnosti da neki pogodi Zemlju, kome su prisustvovali i članovi drugih niških klubova.

Zato, od ove godine, fond preimenujemo u „Dr Milorad Mitković“, jer je to najmanje što smo mogli da uradimo za našeg dragog člana. I od ove godine ćemo svake godine nagrađivati najboljeg studenta medicine, sa porukom da proba da dostigne uspehe jednog izuzetnog čoveka, kako profesionalne, tako i ljudske. Ove godine, to je Milan Čevrljaković, mladić koji je imao tu čast da ponese prvi ovu nagradu. Nagradu su zajedno dodelili predsednik kluba i Miloradov sin Milan. U sklopu nagrade pored plakete i par praktičnih poklona, Milan je dobio i godišnju pretplatu na najeminentniji medicinski časopis „New England Journal of Medicine”.

Ovom akcijom, osim što želimo da otrgnemo Milorada od zaborava, šaljemo i jasnu poruku da Rotari prepoznaje trud i želi da podrži naše najbolje pojedince, kako bismo zajedno gradili bolje društvo. To je naša obaveza, kako zbog Rotarija, tako i zbog svega dobroga čime nas je Milorad zadužio.

Pročitano 1952 puta

Ostavi komentar

Sva polja označena (*) su obavezna. HTML kod nije dozvoljen.

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.