Super User

Super User

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliq Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi.

Drage Rotarijanke i Rotarijanci,

U novu Rotarijansku godinu ušli smo sa željom da se vratimo izvornim principima Rotarija. Naime, posle više od dve godine delovanja u, reklo bi se, vanrednim okolnostima, zbog COVID 19, očekujemo da ćemo u ovoj godini svoje aktivnosti sprovoditi u boljim uslovima, a samim tim da će i naša pomoć lokalnoj zajednici, kao i saradnja sa drugim klubovima i Distriktom, biti na višem nivou.

Moto predsednice RI Jenifer Jones za ovu godinu je "Zamisli Rotary", a ono za šta se zalaže naš guverner Nikola Božić je da vratimo optimizam i veru u Rotary. Smatram da bi naš klub mogao da da doprinos ostvarenju napred navedenog time što bismo vredno radili na ostvarenju ciljeva našeg kluba. Tu pre svega mislim na organizaciju obeležavanja 15 godina od osnivanja kluba, kojom prilikom ćemo svakako osmisliti i humanitarnu akciju. Takođe, u ovoj godini, jedan od ciljeva će biti da naš klub, doniranjem RI određenih sredstava, postane 100% PHF klub, čime bi smo se pridružili malom broju klubova iz našeg Distrikta.

Pored napred navedenog, uskoro ćemo dodeliti nagradu najboljem studentu Medicinskog fakulteta u Nišu, u čast nedavno preminulog našeg člana akademika Milorada Mitkovića, podići ćemo saradnju sa našim Rotarakt klubom na viši nivo i trudićemo se da naši sastanci budu sadržajni i zanimljivi, kako za postojeće članove, tako i za potencijalno nove članove našeg kluba. Sve napred rečeno ćemo raditi uz naša, tradicionalno, dobra druženja.

Srećna i uspešna Rotarijanska 2022/23 godina.

Niš, 01.07.2022. godine

Gojko Mitrović

predsednik RC Niš-Centar 2022/23

 

Dragi prijatelji u Rotary-ju i Rotaract-u, 

 

Ove godine, članovi svih niških Rotaract klubova održali su akciju "I ti si Deda Mraz" i donirali 100 paketića koji su dobijeni od Rtc Beograd - Skadarlija - Kolu srpskih sestara i deci najugroženijih porodica na teritoriji grada Niša. Drago nam je da smo bili deo ove humane akcije i obradovali mališane u Novoj godini.
 
Srdačno, 
 
Anđela Stanković
Sekretar Rtc Niš - centar u rotarijanskoj 2021/22.

Specijalna škola za obrazovanje dece sa oštećenim sluhom "Bubanj" u Nišu proslavila je svoju slavu Sveti Sava, dana 27. januara 2022. godine.

U sredu, 03.novembra, članovi Rotari kluba Niš Centar su dodelili novoustoličenu nagradu „Dr Milorad Mitković“, najboljem studentu medicine u Nišu, laureatu Milanu Čevrljakoviću.

Dragi prijatelji,

Predsednik Rotary International za 2021-22 godinu SHEKHAR MEHTA, proglasio je zvanični moto svih rotarijanaca širom sveta - SERVE TO CHANGE LIVES.

Služimo i menjajmo tuđe i lične živote…

Zahvaljujući Rotary International 1985. g. započela je najveća bitka čovečanstva za iskorenjivanje dečije paralize. Služenjem čovečanstvu u narednih 30 godina - 2,5 milijarde dece je vakcinisano i spašeno je isto toliko života.

Danas, u trenutku kada se ceo svet bori protiv pošasti zvane COVID-19, 1.3 miliona rotarijanaca širom sveta ne stoje mirno i ne posmatraju nemo sa strane tu borbu. Znamo i verujemo da ćemo zajedno ubrzo iz te bitke izaći kao pobednici!

Ali, fokus Rotari kluba Niš Centar u narednih godinu dana mora i biće usmeren i na realizaciju projekata u lokalnoj zajednici, našem gradu i okolini.

Zahvalan sam mojim prijateljima iz RC Niš Centar na ukazanoj prilici da kao prvi među jednakima služim i menjam tuđe živote i svoj lični život!

Pozivam moje sugrađane drage NIŠLIJKE i NIŠLIJE i sve ljude dobre volje koji žive u našem lepom gradu i žele da dele iste vrednosti zajedno sa nama rotarijancima, da nam se pridruže što pre, da upoznaju radost služenja na lokalnom i globalnom nivou.

Srđan Radonjić

predsednik RC Niš-Centar 2021/22

ROTARY CITATION WITH PRESIDENTIAL DISTINCTION 2021/22

Sa žaljenjem smo primili tužnu vest da je naš veliki prijatelj i dugogodišnji član RK Niš-Centar preminuo u 71. godini u Kliničkom centru u Niš od posledica infekcije korona virusom.

Guverner Distrikta - 2483 Srbija i C. Gora, DG Danilo Ljevnaić i dolazeća guvernerka Distrikta-2483,  Zorica Jestorović bili su gosti RC Niš-Centar. 

Na zajedničkom sastanku niških Rotari i Rotarakt klubova, u prijatnom ambijentu hotela Tami Residence, 30.9.2020. godine predstavnici Global Digital Clinic-a predstavili su svoju kompaniju i platformu.

U duhu novogodišnjih i božićnih darivanja, Rotari klub „Niš–Centar“ je decembar i januar mesec posvetio deci i učenicima specijalnih škola i ustanova u Nišu.

Strana 1 od 3

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.